SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

200. ECAC Koordinasyon Komitesi Toplantısı

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) 200. ECAC Koordinasyon Komitesi Toplantısı 27 Mart 2024 tarihinde Paris’te düzenlenmiştir.

ECAC’ın yönetim kurulu niteliğindeki Koordinasyon Komitesi toplantısına Koordinasyon Komitesi üyesi olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığındaki bir heyet katılım sağlamıştır.

Toplantıda Koordinasyon Komitesinin çalışma usul ve esaslarında değişiklikler, 2025-2027 çalışma programı ve bütçe hazırlıkları, 9-10 Temmuz 2024 tarihlerinde Strazburg’da düzenlenecek ECAC 3 yıllık oturumu hazırlıkları, ICAO konuları ile ilgili gelişmeler, ECAC sektetaryasının hukuki statüsüne ilişkin taslak konvansiyonu, EMTO görev gücünün ECAC’ın idari konularına yönelik güncelleme çalışmaları, ECAC’ın insan kaynakları ve finansalları ile ilgili son durum görüşülmüştür.

ECAC’ın Pan Avrupa odak noktası olarak, Koordinasyon Komitesinin çalışma usul ve esasları konusunda söz alan Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, ECAC’ın sadece Avrupa Birliğine üye ülkelerden oluşmadığını, ECAC’ın tüm Avrupa Bölgesini temsili noktasında Koordinasyon Komitesi toplantılarına gözlemci statüsünde diğer ECAC üyesi ülkelerin de davet edilmesini önermiştir.